Tar vare på tradisjonshandverk

OPUS-Lofoten har i Lofoten og Vesterålen arrangert kurs innen båtbygging og kamlaft
Kamlaftkurs i Vesterålen
Sist helg avsluttet vi laftekurs i Vesterålen. Her var det 10 ivrige karer som hadde satt seg stevne for å lære lafting med kamlaftknute. Også sinklaftknuten fikk de innføring i. Det ble benyttet firetoms sideskåret tømmer.
Aldersspennet for deltakerne var fra 30 til 81 år. Motivet for å delta på kurset var lære tradisjonshandverk for senere å nytte det i yrkessammenheng som rehabiliteringstømrer eller til å tømre opp et bygge av material fra egen skog.
Som instruktører hadde vi to øvde tømrere, den en fra Lofoten, Helge Forsbakk, som instruerte i bruk av moderne verktøy og en fra Malangen, Arne Pedersen, som benyttet øks og tappjern til jobben. Det gav en stor bredde i kunnskapsformidlingen.

Båtbyggerkurs i Lofoten
Bygging av trebåter er også et tradisjonshandvek som det er interesse for å videreformidle. I Lofoten har vi nå i gang 60 timers trebåtbyggerkurs. Som øvingsobjekt bygges to “spissbåter”.
Fem ivrige karer får instruksjon av båtbygger Frik Harald Bjerkli. Som byggemateriale benyttes tre fra Lofotskog, nemlig Lutzi gran. Den har med sin store elastisitet vist seg å være meget egnet. I tillegg er den lett i vekt slik at båtene blir en fornøyelse å handtere.
Begge instruktørene Båt av Lutsigra Båtbyggerkurs Båtkjøll Manuelt medfar Matpause
Publisert av Kurt-Eirik Hartviksen. Sist endret 24.03.2011

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Kontaktinformasjon

OPUS-Lofoten
Besøksadresse
Vest-Lofoten VGS
Avd. Opus-Lofoten
Risaksla 25
8372 Gravdal

Postadresse
Vest-Lofoten VGS
Avd. Opus-Lofoten
Pb. 23
8376 Leknes
Telefon
: 75 65 45 00

Faks
: 76 08 19 40
Org.nr.
: 974 621 169
Åpningstid
: 08:00-15:30
Login for redigering